Liesbeth's Trimsalon

voor alle hondenrassen


Wat is trimmen?

Trimmen is een verzamelwoord voor het knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen, ontwollen van de vacht van de hond ( of kat ). Het ligt eraan wat voor een vacht de hond heeft en dus welke techniek er gebruikt gaat worden. Voor bijna iedere hond is het belangrijk om regelmatig naar de trimmer te gaan. Zo niet voor het in model brengen, dan wel voor het onderhouden van de vacht.


De meeste mensen denken dat een hond in de winter niet naar de trimmer hoeft, maar het is van belang om dan ook te blijven komen, vaak wordt de vacht dan wel wat langer gehouden. Lang haar wordt in deze periode vaak nat en kan bevriezen (vocht is vaak vervelender dan kou) en hier heeft de hond meer last van.


Ook worden de oren nagekeken (verwijderen van de haren in de gehoorgang ter voorkoming van oorontsteking).De nagels worden geknipt en het eventueel verwijderen van teken hoort bij de behandeling. Natuurlijk wordt de wasbeurt niet overgeslagen en indien nodig worden de anaalklieren uitgeknepen.


Bij een trimbehandeling komt het wel eens voor dat de trimster iets ontdekt wat verdere aandacht verdient ( denk aan ogen, oren, huid ) of bijvoorbeeld een knobbeltje. De trimster zal dan de hond doorverwijzen naar de dierenarts. Het zal duidelijk zijn dat de hondentrimster niet alleen een kapster is maar een gediplomeerde specialist waar het welzijn van de hond voorop staat.